Kantarellipiirakka on loppukesän klassikko. Se maistuu ihanalta sellaisenaan, mutta on myös mainio tunnelmallisten rapujuhlien alkupalapöydän herkku.
Kantarellisadon klassikko
Herkullisessa kantarellipiirakassa on murea pohja ja täytteessä reilusti kantarelleja ja sopivasti juustoa. Kantarellipiirakan kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin ennen ruokailua. Reseptin laati Tiskivuoren Emäntä -blogin Heidi Kjellman.
Tarvitset
Pohja | |
5dl | Vehnäjauhoja |
2 tl | Leivinjauhetta |
0,5 tl | Soodaa |
0,5 tl | Suolaa |
75 g | Voita |
1,5 dl | Maitoa |
Täyte | |
loraus | Oliiviöljyä |
2 | Sipulia |
300 g | Kantarelleja |
200 g | Kermaviiliä |
1 dl | Maitoa |
1 | Kananmuna |
3 rkl | Hienonnettua ruohosipulia |
Ripaus | Mustapippuria |
Ripaus | Sormisuolaa |
100 g | Emmental-juustoraastetta |
Ohje
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Aloita valmistamalla taikinapohja.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Nypi viileä voi taikinan joukkoon ja lopuksi lisää maito.
- Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes tunnet sen hieman sitkostuvan.
- Painele taikina tasaisesti piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm).
- Valmista seuraavaksi täyte.
- Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit öljyssä kuumalla paistinpannulla.
- Lisää joukkoon kantarellit, ja freesaa niitä kunnes valtaosa nesteestä on haihtunut.
- Kumoa kulhoon kermaviili, maito, kananmuna, ruohosipuli ja mausteet.
- Sekoita kananmunan rakenne rikki haarukan avulla ja kippaa joukkoon sipuli-kantarelliseos.
- Sekoita kertaalleen ja kumoa täyte piirakkapohjalle tasaisesti.
- Kuorruta piirakka juustoraasteella.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuutin ajan tai kunnes piirakan pinta on väriltään kauniin kullanruskea.
- Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.