Karitsan ulkofilee ja juureslastut

Lammas
Kartisan ulkofilee annos valkoisella lautasella

Alex Nurmen reseptillä valmistat karitsan ulkofileetä ja juureslastuja vaikkapa pääsiäispöytään.

Valmista herkullista karitsan ulkofileetä vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään. Tämä resepti kannattaa laittaa talteen, sillä tämä herkku maistuu ympäri vuoden. Valmista seuraksi juureslastuja tai pyöräytä vaikkapa valkosipuliperunat. 

Karitsan ulkofileeseen tarvitset

800 g Karitsan ulkofileetä
2 dl Lihalientä
100 g Porkkanoita
150 g Palsternakkaa
100 g Neulapapuja
1 tl Kuivattua rosmariinia
1 tl Kuivattua minttua
2 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria
25 g Kirkastettua voita
25 g Voita

Ohje karitsalle

  1. Puhdista fileet ja hiero pintaan suolaa sekä mustapippuria.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää kirkastettu voi sekä kuivatut yrtit ja paista maustuneet fileet kauttaaltaan 2 minuutin ajan per puoli.
  3. Nosta fileet lautaselle, peitä foliolla ja anna vetäytyä 5 min ajan.
  4. Kaada lihaliemi pannulle ja keitä hetken aikaa.
  5. Siivilöi ja pidä kastikeliemi kuumana annoksen viimeistelyä varten.
  6. Leikkaa lopuksi fileet annospaloiksi ja tarjoile juureslastujen kanssa.

Ohje juureslastuille

  1. Leikkaa porkkanat sekä palsternakka ohuen ohuiksi viipaleiksi.
  2. Keitä suolalla sekä voilla maustetussa vedessä 2-3 min ajan neulapapujen kanssa.
  3. Siivilöi napakan kypsät juurekset ja tarjoa karitsan seurana.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!