Katkaraputacot

Äyriäiset
Katkaraputacot ja viinisuositus

4:lle

8 tacokuorta
600 g isoja jättikatkarapuja
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
1 limetin mehu
koristeeksi tuoreita yrttejä (korianteri/lehtipersilja) ja limetin viipaleita

Sulata ravut. Poista tarvittaessa pyrstö ja suoli. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Mittaa kuivat mausteet kulhoon. Kaada kuumalle pannulle öljy, valkosipuli, mausteseos ja katkaravut.
Sekoita hyvin, kunnes ravut lämpenevät. Nosta pannu levyltä.
Täytä lämmitetyt tacot katkaravuilla, mangosalsalla ja korianterikastikkeella.
Koristele tuoreilla yrteillä ja limetin viipaleilla.

Mangosalsa

1 tomaatti
1 mango
1 syöntikypsä avokado
1 limetin mehu
1 punasipuli
1 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Kuutio huuhdeltu tomaatti. Halkaise mango ja avokado. Poista kivi, kuori ja kuutioi hedelmäliha.
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja mausta.

Korianterikastike

1/2 ruukkua korianteria
1 valkosipulinkynsi
100 g crème fraîche
1 dl majoneesia
1/2 limetin mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria

Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä crème fraîche, majoneesi ja limetin mehu.
Sekoita kaikki loput raaka-aineet keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.

Lue lisää Peggyn ajatuksia Gato Negron 30-vuotisjuhlinnasta sekä muita herkullisia reseptejä Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.

Resepti ja kuvat: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!