Kuhaa, siitakesienimuhennosta ja pähkinävoissa paahdettua perunaa

Vähärasvainen kala Sienet
Kuhaa ja siitakesienimuhennosta, ruoka-annos

Pasi Kuronen loi Castillo de Molina Chardonnaylle annoksen, jossa huomioidaan sekä viinin sitruksinen merellisyys että voin ja kerman sävyt. Annoksessa on paistettua kuhaa, kermaista siitakesienikastiketta ja pähkinävoissa paahdettuja perunoita. Täyteläinen annos raikastuu, kun siihen yhdistetään kuullotettua parsikaalia.

Videosta näet, miten kuha on helppo perata V-leikkauksella. Pasi neuvoo myös, miten hera erotetaan voista, ja kotikeittiössä syntyy hienostunut pähkinävoi. Keitetyt perunat kannattaa painaa nyrkillä lyttyyn ennen kuin kuorrutat ne pähkinävoilla. Kun perunan pinta on hieman rikkoontunut, se imee itseensä enemmän makuja.
 

  Kuhafileet 4:lle
4 kpl (n. 600g) Kuhafileetä
  Vehnäjauhoa (tai gluteenitonta jauhoseosta)
  Suolaa
  Mustapippuria
  Voita ja rypsiöljyä paistamiseen
8 kpl Varsiparsakaalia
  Rucolan versoja koristeluun
  Pähkinävoi:
500 g Voita
  Siitakesienimuhennos
100 g Siitakesieniä (1 rasia)
1 Pieni sipuli
4 dl Kuohukermaa
1 rkl Kasvisfondia tai kantarellifondia

Ohje: Kuhafileet

  1. Leikkaa kuhafileistä ruodot pois v-leikkauksella ja poista mahdolliset vatsarasvat.
  2. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
  3. Mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja pyörittele vehnäjauhoissa.
  4. Laita pannulle voita ja rypsiöljyä ja lämmitä. Kun voi on sulanut, laita kuhafileet paistumaan.
  5. Paista keskilämmöllä n. 2–3 min / puoli, kunnes kalan pinta on kauniisti ruskistunut.

Ohje: pähkinävoi

  1. Ota voi huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.
  2. Sulata 250 g voita kattilassa pikkuhiljaa kattilaa pyöritellen. Varo ettei voi pääse palamaan.
  3. Anna voin muuttua vaalean ruskeaksi, tässä menee n. 8–10 min. Anna jäähtyä.
  4. Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon ja kaada päälle ruskistettu voi niin että pohjalle valunutta sakkaa ei käytetä.
  5. Vatkaa voi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Ohje: pähkinävoissa paahdettua perunaa

  1. Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä.
  2. Litistä perunoita varovasti niin että niiden pintarakenne hajoaa, mutta pysyvät vielä kasassa.
  3. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä ja lisää 2–3 rkl pähkinävoita.
  4. Lisää perunat pannulle ja paista niihin kaunis paistopinta, voilla valellen. Mausta suolalla.
  5. Nosta perunat valumaan paperin päälle ja lisää samalle pannulle varsiparsakaalit.
  6. Paista molemmin puolin, kunnes varsi pehmenee.

Ohje: siitakesienimuhennos

  1. Pilko sienet ja sipuli.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulit ja sienet. Paista kunnes sienet pehmenevät.
  3. Lisää kerma ja anna kiehua kasaan hetken aikaa.
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla ja fondilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!