Alex Nurmen reseptillä tulee 20 leivosta.
Taikina
100 g | Voita |
0,75 dl | Sokeria |
1 | Kananmuna |
2 dl | Vehnäjauhoja |
1/4 dl | Perunajauhoja |
1/2 tl | Leivinjauhetta |
Täyte
1 dl | Kuohukermaa |
100 g | Maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | Chymos Väkevä Mansikka- tai Mustikkaviini |
1-2 rkl | Sokeria |
1 tl | Vaniljasokeria |
Koristeluun
Tuoreita marjoja ja minttua |
Ohje
-
Taikina: Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja jauhoseos vaahtoon. Sekoita taikinaksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paloittele taikina 20:n osaan. Painele palat voideltuihin leivosvuokiin (ø 6-7 cm). Paista 200 °C uunissa 12-16 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa pois vuoista.
-
Täyte: Sekoita tuorejuusto, viini ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Sekoita seos hyvin ja anna kylmettyä jääkaapissa tunnin ajan. Lusikoi täyte pursotinpussiin, pursota ja koristele leivokset marjoilla ja mintulla.
-
Täytä leivospohjat vasta vähän ennen tarjoilua!