Merirapua ja parsaa à la Pekka Terävä

Äyriäiset
Merirapua ja parsaa ruoka-annos

Tämä huippukokki Pekka Terävän karitsan resepti sopii hienosti vaikkapa pääsiäispöydän herkuksi. Lammasherkku tarjoillaan timjamikastikkeen ja Siikli-perunoiden kera. Herkullinen annos ympäri vuoden. Ohje on neljälle.

1 nippu Vihreää parsaa
5 g Timjamia
1 kpl Valkosipulin kynsi
50 g Voita
50 g Rypsiöljyä
40 g Vesikrassia
200 g Rapulientä (voit käyttää myös hummerifondia)
1 Sitruunan mehu
10 g Rakuunaa hienonnettuna
50 g Samppanjaviinietikkaa
12 kpl Kirsikkatomaattia lohkoina
0,5 nippu Kevätsipulia hienonnettuna
  Suolaa
  Mustapippuria

Ohje

  1. Kuori meriravun pyrstöt ja paista ne öljyssä valkosipulin ja timjamin kera melkein kypsiksi.

  2. Lisää pannulle parsat ja voi. Valele parsoja voilla pannussa kunnes ne ovat kypsiä, mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Sekoita merirapuliemi (tai hummerifondi), etikka, sitruunamehu, kevätsipuli ja rakuuna. Lisää kirsikkatomaatit ja öljy.

  4. Asettele parsat lautaselle, lisää meriravut parsojen päälle ja merirapuvinegretteä kastikkeeksi. Koristele vesikrassilla ja yrteillä.

    Resepti Pekka Terävä ja kuva Mari Moilanen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!