Mustikka-kardemummajäätelö on yksinkertainen, mutta sitäkin maistuvampi. Jäätelön tekeminen onnistuu jokaiselta kotikokilta, ja se maistuu sellaisenaan, rennosti töttöröstä nautittuna tai vaikkapa juhlavammankin leivonnaisen komponenttina. Inspiraatio tähän jälkiruokaan on lähtenyt Turussa valmistettavasta Valkia-kuohuviinistä.
5 dl | Kuohukermaa |
400 g | Kondensoitua makeutettua maitoa (1 tlk) |
200 g | Mustikoita |
1 rkl | Hienonnettua kardemummaa |
Koristeluun: | |
Mustikoita | |
Muutama tuore rosmariinin oksa | |
Mantelirouhetta |
Ohje
-
Aloita jäätelömassan teko vatkaamalla kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi.
-
Lisää joukkoon kondensoitu maito, mustikat sekä kardemumma.
-
Sekoita massa tasaiseksi ja kaada se n. 1,5 litran vetoiseen vuokaan.
-
Anna jäätelömassan tekeytyä pakkasessa yön yli.
-
Koristele jäätelö ennen tarjoilua mustikoiden, mantelirouheen sekä muutaman tuoreen rosmariinin oksan kera.
-
Voit halutessasi kumota jäätelön myös tarjoiluastialle ja tarjoilla sen kuten jäädykkeen.
-
Tarjoile jäätelö Valkia Mustikkainen -kuohuviinin kera.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman