Myskikurpitsakeitto

Keitot Salaatit ja kasvisruoka
Myskikurpitsakeitto -resepti

Upeanvärinen kurpitsakeitto lämmittää sekä mieltä että vatsaa. Voisi sanoakin, että myskikurpitsakeitto on syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan.

Makeahkon kurpitsakeiton kylkeen sopii hyvin, aromaattinen Gisselbrecht Gewürztraminer Tradition.

Resepti n. 6:lle

Tarvitset:

n. 1 1/2 kg myskikurpitsa
1 keltasipuli kuutiotuna
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä, sitruunan makuista
1 l kanalientä

Koristeluun
Ruoanlaittokermaa
Tuoretta timjamia

Seuraksi
Vastapaistettua patonkia

Valmistusohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuutioi myskikurpitsan hedelmäliha noin parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  3. Levitä kuutioidut myskikurpitsat, sipulikuutiot ja kuorittu valkosipulinkynsi leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle sitruunan makuista oliiviöljyä.
  4. Paahda myskikurpitsoja ja sipulia uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on pehmennyt.
  5. Lisää kattilaan paahdetut myskikurpitsa- ja sipulikuutiot sekä valkosipuli. Kaada päälle kanaliemi. Anna keitoksen kiehahtaa. Aja keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Annoste keitto lautasille ja koristele kermatilkalla ja tuoreella timjamilla. Keitto maistuu vastapaistetun patongin kera.

Resepti ja kuva: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!