Sami Kuronen valmistaa Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinille sopivan liha-aterian, joka tukee ja myötäilee viinin aromimaailmaa.
Tarvitset:
600-800 g naudan kuvetta eli flank steakia
2-3 rkl rub maustetta esim. Miss Klose Beef Rub
1 fenkoli
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
Öljyä paistamiseen
2 keskikokoista bataattia
Salsa verde:
3 valkosipulinkynttä
½ pnt lehtipersiljaa
1/2 pnt basilikaa
3 oksaa tuoretta minttua
5 kpl anjovisfileitä
2 rkl kapriksia
1 tl sokeria
Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori (tai 2 rkl sitruunamehua)
1 dl oliiviöljyä
Mustapippuria
Ohje Flank Steak
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Hiero lihan pintaan molemmin puolin rub maustetta.
- Grillaa tai paista paistinpannulla 3–4 minuuttia per puoli.
- Anna lihan vetäytyä kypsennyksen jälkeen 5-10 minuuttia ennen leikkaamista.
Ohje Salsa verde
- Yhdistä kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
Ohje kasvikset
- Poista kesäkurpitsan ja paprikan sisus sekä fenkolin kanta.
- Leikkaa kasvikset reiluhkoiksi suikaleiksi.
- Paista kasviksia pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Siirrä kulhoon ja anna jäähtyä hetki.
- Yhdistä salsa verde kasviksille ja sekoita varovasti. Anna maustua hetki.
Resepti: Sami Kuronen