Naudan flank steak ja bataattiranskalaiset

Grilliruoka Nauta
Naudan flank steak -ruoka-annos

Sami Kuronen valmistaa Castillo de Molina Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinille sopivan liha-aterian, joka tukee ja myötäilee viinin aromimaailmaa.

Tarvitset:

600-800 g naudan kuvetta eli flank steakia
2-3 rkl rub maustetta esim. Miss Klose Beef Rub

1 fenkoli
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
Öljyä paistamiseen

2 keskikokoista bataattia

Salsa verde:

3 valkosipulinkynttä
½ pnt lehtipersiljaa
1/2 pnt basilikaa
3 oksaa tuoretta minttua
5 kpl anjovisfileitä
2 rkl kapriksia
1 tl sokeria
Puolikkaan sitruunan mehu ja kuori (tai 2 rkl sitruunamehua)
1 dl oliiviöljyä
Mustapippuria

Ohje Flank Steak

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  2. Hiero lihan pintaan molemmin puolin rub maustetta.
  3. Grillaa tai paista paistinpannulla 3–4 minuuttia per puoli.
  4. Anna lihan vetäytyä kypsennyksen jälkeen 5-10 minuuttia ennen leikkaamista.

Ohje Salsa verde

  1. Yhdistä kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.

Ohje kasvikset

  1. Poista kesäkurpitsan ja paprikan sisus sekä fenkolin kanta.
  2. Leikkaa kasvikset reiluhkoiksi suikaleiksi.
  3. Paista kasviksia pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä.
  4. Siirrä kulhoon ja anna jäähtyä hetki.
  5. Yhdistä salsa verde kasviksille ja sekoita varovasti. Anna maustua hetki.

Resepti: Sami Kuronen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!