Ohrablinejä savulohella ja uppomunalla

Blinit Rasvainen kala
Blini savulohi-uppomuna täytteellä.

Pasi Kurosen herkullisesta blinireseptistä valmistat 12 isoa ohrabliniä ja tällä Pasin reseptillä saat neljään bliniin herkulliset savulohi-uppomuna -täytteet. Katso myös muut Pasi Kurosen blinitäytteiden ohjeet. Blinien seuraksi suosittelemme juomaksi samppanjaa sekä vivahteikkaita ja ryhdikkäitä valkoviinejä. 

Savulohi-uppomuna -täyte blineille: 

n. 200 g lämminsavulohta
1 prk / 120 g smetanaa
tilliä koristeluun

Uppomunat:

1 l vettä
0,75 dl väkiviinaetikkaa
4 munaa
ripaus suolaa
mustapippuria

 

Valmistusohje:

 

  1. Kiehauta vesi ja lisää etikka.

  2. Riko muna kulhoon tai lasiin niin, että keltuainen pysyy ehjänä.

  3. Pyöräytä lusikalla keitinveteen kierrettä ja lisää muna veteen.

  4. Jos haluat valuvan uppomunan, keittoaika on 4 minuuttia, jos haluat kiinteämmän, keittoaika on n. 6 minuuttia.

  5. Nosta uppomunat valumaan paperin päälle.

  6. Halkaise tarjoiltaessa ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.

  7.  

    Annostelu: Sipaise blinin päälle smetanaa. Murra blinin päälle savulohta ja laita uppomuna lohen viereen.

  8. Koristele tillillä.

     

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!