Pasi Kurosen herkullisesta blinireseptistä valmistat 12 isoa ohrabliniä ja tällä Pasin reseptillä saat neljään bliniin herkulliset savulohi-uppomuna -täytteet. Katso myös muut Pasi Kurosen blinitäytteiden ohjeet. Blinien seuraksi suosittelemme juomaksi samppanjaa sekä vivahteikkaita ja ryhdikkäitä valkoviinejä.
Savulohi-uppomuna -täyte blineille:
n. 200 g lämminsavulohta
1 prk / 120 g smetanaa
tilliä koristeluun
Uppomunat:
1 l vettä
0,75 dl väkiviinaetikkaa
4 munaa
ripaus suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
-
Kiehauta vesi ja lisää etikka.
-
Riko muna kulhoon tai lasiin niin, että keltuainen pysyy ehjänä.
-
Pyöräytä lusikalla keitinveteen kierrettä ja lisää muna veteen.
-
Jos haluat valuvan uppomunan, keittoaika on 4 minuuttia, jos haluat kiinteämmän, keittoaika on n. 6 minuuttia.
-
Nosta uppomunat valumaan paperin päälle.
-
Halkaise tarjoiltaessa ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.
-
Annostelu: Sipaise blinin päälle smetanaa. Murra blinin päälle savulohta ja laita uppomuna lohen viereen.
-
Koristele tillillä.