Ihana syksyinen herkku valmistuu vaikkapa kotimaisista omenoista. Sopii hienosti arjen kahvihetkiin tai vaikkapa hyvän aterian päätteeksi.
Tarvitset:
1,5 kg tuoreita syysomenoita
1,5 dl fariinisokeria
Murupinta
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Tee näin:
- Kuori omenat, poista kuori ja siemenkodat. Leikkaa paloiksi, lado voideltuun vuokaan ja mausta fariinisokerilla. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä omenat pehmeiksi 200-asteisessa uunissa (noin 30 min.)
- Valmista murupinta; sekoita sokeri ja jauhot sekä nypi voi sekaan. Peitä kypsät omenat murukerroksella. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Resepti: Heikki Remes
www.viinimes.com