Lehtikaalipesto
Tarvitset:
250 g lehtikaalia
100 g pinjansiemeniä
1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
2 dl parmesaaniraastetta
1,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje:
- Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla nopeasti.
- Kuori valkosipuli ja raasta parmesaani.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa ja sekoita ne tasaiseksi pestoksi.
- Voit halutessasi ohentaa pestoa lisäämällä oliiviöljyä. Varo, ettei seos kuumene liikaa blenderissä.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahdettu kasvissalaatti
Tarvitset:
3 pientä punasipulia
puolikas myskikurpitsa
5-20 nuorta porkkanaa koosta riippuen
5 pientä punajuurta
1 pieni kesäkurpitsa
1 puntti kevätsipulia
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje:
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan.
- Paloittele kevätsipuli. Kuori myskikurpitsa ja paloittele se sekä kesäkurpitsa noin kymmeneen osaan.
- Laita kaikki ainekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita hyvin.
- Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia. Uunista oton jälkeen pyörittele kasvikset vielä lehtikaalipestossa ja tarjoile.
Resepti: Teemu Laurell