Parsatagliatellea, parmankinkkua ja viiriäisenmunia

Pasta ja pizza
Parsatagliatelle valkoisella lautasella

Ohje on neljälle ruokalijaille. 

10 Vihreää parsaa kuorineen
10 Valkoista parsaa kuorittuna
100 g Parmankinkkua
8 kpl Viiriäisenmunia
2 Kevätsipulia
2 dl acob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut -kuohuviiniä
2 dl Vettä
100 g Voita
1 tl Suolaa

Ohjeet

  1. Levitä kinkkuviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja kuivaa 100-asteisessa uunissa 15 min ajan.

  2. Nosta rapeat kinkkuviipaleet talouspaperin päälle ja kuivaa ylimääräinen rasva pois.

  3. Murskaa lastuja pienemmiksi ja jätä pöydälle odottamaan annoksen valmistumista.

  4. Keitä viiriäisenmunia 2,5 minuuttia. Jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja kuori ne.

  5. Leikkaa raa´asta parsasta ohutta, pitkää suikaletta mandoliinilla tai kuorimaveitsellä.

  6. Kiehauta vesi, viini sekä voi ja lisää mausteet joukkoon.

  7. Kypsennä parsasuikaleita 2 min ajan ja siivilöi lopuksi pois liemestä.

  8. Nostele lautaselle ja koristele parmankinkkurouheella, viiriäisenmunilla, kevätsipulilla sekä haudutusliemellä.

Resepti: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!