Hieno hirvihöystö on syksyn upeinta lähiruokaa. Höystö on helppo tehdä ja siitä riittää herkuteltavaa neljälle. Käytä Hirvihöystön marinadiin samaa punaviiniä kuin mitä tarjoilet pöydässäkin. Hirvihöystön kanssa maistuvat keitetyt perunat, perunamuusi tai vaikkapa satokauden juurekset uunissa paahdettuna.
Näitä tarvitset
800 gr | Hirvipaistia |
Mardinadiin: | |
3 dl | Punaviiniä |
1 | Porkkana |
1/2 | Purjoa |
2 | Punasipulia |
2 | Laakerinlehteä |
15 | Katajanmarjaa hieman rikottuna |
Muutama valkopippuri | |
Hauduttamiseen | |
Loraus | Soijaa |
Sinihomejuustoa maun mukaan varovasti tai reippasti | |
1–4 rkl | Mustaherukkahyytelöä (lisää vähitellen ja maistele) |
1 dl | Kermaa |
Vehnäjauhoja rasva- tai nestesuuruksella tarvittaessa |
Ohje
- Pilko porkkana pienehköiksi kuutioiksi ja viipaloi sipulit ohueksi.
- Yhdistä kaikki marinadin aineet.
- Kuutioi hirvenliha haarukalla syötäviksi paloiksi ja mausta marinadissa noin 2 tuntia.
- Valuta lihakuutiot (säästä liemi) ja ruskista ne kuumalla pannulla parissa erässä.
- Anna alkuun ruskistua rauhassa ennen kuin lihaa sekoitetaan pikkuhiljaa, jotta nesteet eivät juokse kuutioista pannulle.
- Lisää siivilöity marinadiliemi lihojen joukkoon.
- Yhdistä kaikki lihat samalle pannulle.
- Lisää nyt noin 1 dl vettä, loraus soijaa, maun mukaan sinihomejuustoa sekä 1-4 rkl mustaherukkahyytelöä.
- Hauduta kypsäksi eli kunnes hirvenlihakuutiot ovat pehmeitä.
- Lisää kermaa, ja jos koet tarpeelliseksi myös jauhosuuruste.