Ronskin ruokaisa punasikurisalaatti

Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu
Ruokaisa punasikurisalaatti ja Santa Helena Syrah Cabernet Sauvignon -hanaviinipakkaus

Rehevän umaminen punasikurisalaatti tuo lämpöä sadepäiviin tai syysiltoihin. Ilmakuivattu kinkku, viinirypäleet ja balsamico-etikka nappaavat aistisi seikkailumatkalle Välimeren makumaisemiin.

Tästä salaatista riittää 6:lle herkuttelijalle.

Ainekset salaattiin

Ohje 6:lle
250 g tummia viinirypäleitä
1 iso kerä punasikurisalaattia
2 sydänsalaattia
1 punasipuli
200 g parmesania
180 g ilmakuivattua kinkkua
20 vihreää oliivia
Kastikkeeseen:
3/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl balsamico-viinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
1 rk timjaminlehtiä
  mustapippuria
  suolaa

Valmistusohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele viinirypäleet ja pätki terttu pienemmiksi osiksi. Rankoja ei tarvitse poistaa. Levitä viinirypäleet leivinpaperin päälle pellille, pirskota päälle oliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele salaatit ja leikkaa kannat pois. Irrota lehdet ja revi punasikurin lehdet pienemmiksi. Siivuta sipuli ohueksi mandoliinilla tai veitsellä. Leikkaa parmesaani lastuiksi.
  3. Kokoa salaatti kookkaalle vadille asettamalla pohjalle kerros sydänsalaatin lehtiä. Lisää päälle kerros sipulia, muutamia oliiveja, osa parmesaanista ja punasikurin lehtiä. Lisää lopuksi ilmakuivattuja kinkkusiivuja.
  4. Tee muutama kerros tällä tavoin. Koristele salaatin pinta paahdetuilla viinirypäleillä ja ilmakuivatuilla kinkkusiivuilla. Kaada päälle kastike ja tarjoile salaatti rapean leivän kanssa.

Kuva ja resepti: Mari Moilanen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!