Serranonkinkulla vuorattu broilerinpaistileike ja kasvislisäke

Grilliruoka Kana, Kalkkuna
Broilerinpaistileike -reseptin kuvituskuva, jossa linnun lihaa ja kasviksia.

Tyylikäs grilliruoka valmistuu helposti vaikkapa vierastarjottavaksi. Tämän ruoan voit valmistaa kokonaan grillin ympärillä. Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.Reseptillä tulee 6 annosta

Tarvitset:

6 broilerin paistileikettä

Marinadi:
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
ripaus rakuunaa

Lisäksi:
100 g Serranon kinkkua
6 aurinkokuivattua tomaattia

Lisäke:
1 iso kesäkurpitsa
1-2 paprikaa
3 sipulia lohkoina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä

Tee näin:

  1. Valmista marinadi: Sekoita hienonnettujen valkosipulinkynsien joukkoon rypsiöljy, suola ja ripaus rakuunaa. Levitä marinadi broilerin paistileikkeiden päälle kauttaaltaan.Anna maustua mielellään muutama tunti tai yön yli.

  2. Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.

  3. Käännä Serranon kinkut paistileikkeiden ympärille. Piilota kunkin leikkeen sisään yksi aurinkokuivattu tomaatti.

  4. Esivalmistele kasvikset: Paloittele kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi. Paloittele paprika, lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.

  5. Grillaa paistileikkeet molemmin puolin kuumassa öljytyssä grillissä.

  6. Grillaa kasvikset öljytyssä grillivuoassa tai kääntele hetki kuumalla pannulla. 

  7. Mausta lopuksi soijakastikkeella ja mustapippurirouheella.

Viinisuositukset

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!