4-6 hengelle
Tarvitset:
2,5 dl sushiriisiä
100 g lohta
6 retiisiä
1 keskikokoinen porkkana
pala (n. 6 cm) retikkaa
6 jättikatkarapua suolaliemessä
3-4 tl merileväkaviaaria
Mausteliemi:
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 rkl suolaa
Wasabiranskankerma:
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl wasabia
Lisäksi:
sushi-inkivääriä
Valmistus:
- Valmista ensin sushiriisi. Huuhtele riisiä juoksevan veden alla huolellisesti, kunnes pois valuva vesi on kirkasta. Laita riisi laakeaan kattilaan veden kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljaa kiehuen 15 minuutin ajan. Kun riisi on kypsää, ota kattila pois hellalta, mutta anna riisin vielä levätä hetki ennen maustamista kannen alla.
- Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta seos niin, että suola ja sokerit sulavat. Kaada riisi laakeaan vuokaan, kaada päälle etikkaseos ja nostele etikkaseos riisin joukkoon. Jäähdytä.
- Riisin jäähtyessä kuutioi lohi pieniksi paloiksi. Suikaloi porkkanat, retiisi ja retikka. Kokoa annokset pieniin annoskulhoihin. Laita pohjalle riisi ja päälle suikaloidut kasvikset, lohi, jättikatkarapu, inkivääri sekä koristeeksi merileväpohjaista kaviaaria. Tarjoa sushipöydässä wasabilla maustetun ranskankerman kanssa.
Resepti ja kuva: Mari Moilanen