Valkoista parsaa, valkoviinivoikastiketta ja uppomuna

Salaatit ja kasvisruoka
Keväinen Valkoista parsaa ja uppomuna -alkuruoka-annos

Tämä huippukokki Pekka Terävän karitsan resepti sopii hienosti vaikkapa pääsiäispöydän herkuksi. Lammasherkku tarjoillaan timjamikastikkeen ja Siikli-perunoiden kera. Herkullinen annos ympäri vuoden. 

  Ohje on 4:lle
1 nippu Valkoista parsaa
50 g Voita
4 Kananmunaa
100 g Väkiviinietikkaa
2000 g Vettä
200 g Valkoviiniä
100 g Valkoviinietikkaa
1 Banaani-salottisipuli
0,5  Laakerinlehti
5 kpl Valkopippureita
150 g Voita
0,5 Sitruuna
10 g Tilliä
  Suolaa

Ohje

  1. Lisää kattilaan etikka, valkoviini, laakerinlehti, valkopippuri ja hienonnettu sipuli. Keitä 1/3 osaan ja vatkaa voi joukkoon. Mausta kastike suolalla ja sitruunalla.

  2. Kuori parsat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi.

  3. Riko kananmunat omiin kuppeihinsa. Lisää kiehuvaan veteen väkiviinaetikka. Pyöräytä vettä kauhalla ja tiputa varovasti muna kerrallaan veteen. Kypsennä munia miedosti kiehuen noin neljän minuutin ajan.

  4. Asettele parsat lautaselle. Nosta uppomuna parsojen päälle ja lisää kastike. Mausta lopuksi muna sormisuolalla ja asettele päälle tillin oksia.

    Resepti Pekka Terävä ja kuva Mari Moilanen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!