Kokkaa Alex Nurmen reseptillä valkoviinissä ja voissa haudutettua ahventa keväisten vihannesten ja tillin kera. Kaada lasiin seuraksi raikasta ja kuivaa Riesling-viiniä tai kokeile laadukasta Sauvignon Blancia.
Ahvenreseptiin tarvitset
600 g | Pieniä ahvenfileitä (n. 12 kpl) |
600 g | Kevätvihanneksia (uusia perunoita, kevätporkkanaa, parsaa, kukkakaalia, parsakaalia) |
1 pnt | Puntti tuoretta tilliä |
2 dl | 9 Lives Inspiring Riesling -valkoviiniä |
1 dl | Kalalientä |
2 dl | Kermaa |
50 g | Voita |
2 | Suolaa |
Valkopippuria myllystä |
Ohje ahvenille
- Laita kolme ahvenfileetä päällekkäin tuorekelmun päälle.
- Muotoile ahvenet kelmun avulla tiukoiksi rulliksi.
- Laita rullat kiehuvaan veteen kuuden minuutin ajaksi ja jäähdytä ne sitten juoksevan kylmän veden alla.
- Poista kalat varovasti kelmusta ja hauduta mehukkaaksi kastikeliemessä.
- Kypsennä toisessa kattilassa kevätvihannekset.
Ohje kastikeliemelle
-
Kiehauta puhtaassa kattilassa valkoviini, kalaliemi, kerma sekä voi ja kaada kuuma liemi pieneen uunivuokaan.
-
Nosta ahvenrullat joukkoon ja hauduta 80-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan.
-
Ripottele hienonnettua tilliä kypsien kalojen päälle ja annostele kalat lautaselle, kypsennettyjen kasvisten päälle.
Reseptit: Alex Nurmi