Vuohenjuusto-karamellisipulileipä á la Pasi Kuronen on mainio pikkusuolainen tarjottavaksi rentojen illanistujaisten suolaisena herkkuna. Reseptistä valmistuu 8 leipää. Vuohenmaidosta valmistettujen juustojen seurassa klassinen valinta on vivahteikas ja ryhdikäs Sauvignon Blanc -rypäleestä valmistettu valkoviini. Myös espanjalainen cava sekä vivahteikas ja ryhdikäs riesling ovat hyviä valintoja.
Karamellisoituun sipuliin tarvitset:
1 keskikokoinen sipuli
2 rkl sokeria
1 rkl voita
1 rkl soijaa
½ tl suolaa
Valmistusohje:
- Viipaloi sipuli.
- Laita sokeri paistinpannulle ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja ruskistunut.
- Laita voi pannulle ja nosta pannu pois liedeltä siksi aikaa, että voi on sulanut.
- Laita pannu takaisin liedelle ja lisää joukkoon sipulit. Anna paistua viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon soija ja suola ja paista keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä ja suurin osa nesteestä on haihtunut.
Leipiin tarvitset:
8 siivua maalaispatonkia
oliiviöljyä
1 pkt / 200 g Sainte maure vuohenjuustoa
tuoretta rosmariinia koristeeksi
Valmistusohje:
- Leikkaa vuohenjuustopötköstä 8 paksua siivua.
- Lämmitä uuni 230 asteeseen ja laita grillivastus päälle.
- Laita leivät uunipellille ja sivele leipien pinta oliiviöljyllä.
- Laita vuohenjuustosiivut samalle pellille.
- Paista grillivastuksen alla n. 2-3 minuuttia, kunnes leivät ja juustot ovat saaneet paahdetun pinnan.
- Nosta vuohenjuustosiivut leipien päälle, laita luiskallinen karamellisoitua sipulia vuohenjuuston päälle ja koristele rosmariininlehdillä.