Tarvitset keittoon:
5 dl Bonne palsternakkasosetta
1 pienehkö kirpeä omena pieneksi pilkottuna tai 2 dl Bonne sokeritonta omenasosetta
2 dl vettä
1 dl Kaslink Aito Kauraruoka -kaurakermaa
1 kasvisfondiannos tai kuutio
2 tl vasabitahnaa
½ tl mustapippuria rouheena. Mauste Sallinen
hieman meri – tai ruususuolaa myllystä
Koristeluun:
Mimis kuivattuja syötäviä kukkia
Tarvitset basilikaöljyyn:
½ ruukkua basilikaa
1 dl hyvää öljyä
2 tl siideri- tai muuta vaaleaa viinietikkaa
hieman suolaa ja pippuria
Tee basilikaöljy näin:
- Poista basilikasta puumaisimmat varret ja silppua sauvasekoittimen tai pienen blenderin kulhoon.
- Lisää öljy, viinietikka, suola ja pippuri.
- Surauta tasaiseksi juoksevaksi tahnaksi.
(säilyy noin viikon hyvänä jääkaapissa)
Tee keitto näin:
- Laita palsternakkasose, pilkotut omenat tai sose, vesi, kasvisfondi- tai kuutio, vasabi ja pippuri kattilaan.
- Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
- Surauta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. (jos käytit omenasosetta niin voi hypätä tämän vaiheen yli)
- Nosta keitto takaisin liedelle, lisää kauraruoka ja kiehauta.
- Nosta keitto lautasille, ruohi päälle aavistus suolaa, koristele basilikaöljyllä ja kuivatuilla syötävillä kukilla.
Vinkki:
Jos haluat päästä vielä helpommalla, niin käytä tuoreen omenan sijaan Bonnen sokeroimatonta omenasosetta. Tarvitset sitä noin 2 dl.
Voit myös lisätä keittoon hienan sitruunamehua hapoksi.
Huomaa myös, että Kaslink Aito Kauraruoka on gluteeniton.
Kuvat ja resepti: Tiina Varjus, Tinskun keittiössä & Tyynen kaa -blogi