Borie-Manoux

Ranska
Borie-Manoux on perustettu Ranskassa, Pauillacissa, nimellä Eugene Borie Fréres.

Borie-Manoux perustettiin Ranskan Pauillacissa, vuonna 1870 nimellä Eugène Borie Frères. Borie-Manoux -nimi syntyi toisen maailmansodan jälkeen, kun Francis ja Marcel Borien tiet erosivat ja yritys siirtyi jälkimmäisen veljen hoitoon. Samaan aikaan yrityksen pääpaikka siirtyi Pauillacista Bordeaux'n Balguerie-Stuttenbergiin, missä se tänäkin päivänä sijaitsee. Marcel Borie oli viinitalon johdossa vuoteen 1961 asti, jolloin hänen poikansa, Emile Casteja, seurasi häntä. Emile Casteja toi markkinoille Beau-Rivage -ja Trinity Chapel -tuotemerkit.

Vuonna 1990 Emile Castejan pojasta, Philippe Castejasta tuli viinitalon toimitusjohtaja, joka aloitti toimimisen viininvälittäjänä kuin myös viinintekijänä ja hän hankki tiloja Pomerolin ja Saint-Emilionin alueilta. Philippe Casteja onkin pyrkinyt kehittämään perheyhteisöä, joka omistaa nyt yli kymmenen viinitaloa Bordeaux'n alueella.

Viinitalot

Château Batailley perheen "kehto", jota monet talot ovat rikastuttaneet:

Château Trotte Vieille, Premier Grand Cru Classé Saint-Emilion, vuodesta 1950
Château Beau-Site Cru Bourgeois Supérieur Saint-Estèphe, vuodesta1955
Château Haut-Bages Monpelou Cru Bourgeois Supérieur Pauillac, vuodesta 1970
Château du Domaine de l’Eglise, Pomerol, vuodesta 1973
Château la Croix du Casse, Pomerol, vuodesta 2005

Borie-Manoux on myös ostanut muiden viininvälittäjien liiketoiminnan (kuten Turpin Frères, Henri Moreau ja Albert Duverger) kuin myös avannut oman viinituotantolaitoksen ja varaston Bordeaux'ssa.