Gabriel Meffre

Ranska
Gabriel Meffren tuottaa hyviä punaviinejä, roseeviinejä sekä valkoviinejä

Gabriel Meffre perusti ensimmäisen viinitarhansa Gigondasiin eteläiseen Ranskaan vuonna 1930. Vuosien saatossa hänestä tuli yksi alueen johtavista AOC- tuottajista ja vuonna 1936 hän perusti Maison Gabriel Meffre- nimellä kulkevan viinitalon Rhônen laaksoon. Gigondas sijaitsee Etelä-Rhônessa, aivan Chateauneuf-du-Papen kuuluisan viinialueen läheisyydessä. Vaikka molemmat alueet tuottavat pääosin punaviinejä Grenache ja Syrah-lajikkeista, eroavat alueiden viinit tyylillisesti toisistaan. Gigondasin viljelmät kasvavat korkeammalla, laakson jyrkillä rinteillä, kun taas Chateauneuf-du Papen viinipellot ovat alempana ja kasvavat näin hieman lämpimämmässä ilmastossa.

Rhônen alueelta tulevista Laurus-sarjan laatuviineistä löytyy valikoimaa aina pohjoisen Côte-Rôtiesta etelän Gigondasiin. Languedocin alueelta tulevista rypäleistä Gabriel Meffre tuottaa palkitut La Châsse-viinit sekä rennot Le Cirque- viinit. Luomuviljellyt Inné- viinit ovat ekologisia pakkausta myöten. Viinipullo on ns. kevytlasipullo, jossa on ympäristöystävällisestä FSC-paperista valmistettu etiketti.

Gabriel Meffrelle ympäristötietoisuus on ollut tärkeää alusta asti, ja kestävän viininviljelyn periaatteet ovat ohjanneet toimintaa jo yli 15 vuotta. Veden säästäminen, kierrätyspaperin käyttö ja ympäristön huomioiminen pakkausmateriaalien valinnassa ovat luonnollinen osa Meffren ekologista viininviljelyä.