Viinivieraissa Podcast

Viinivieraissa on Juomavinkki.fi -sivuston podcast-sarja, jossa nimensä mukaisesti sekä keskustellaan viineistä että maistellaan viinejä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Nappaa Anni Hautalan vinkit juhlaviinien valintaan, ota oppia, miten Sami Kuronen saa arkiruokailustakin kaunista ja kuuntele, missä hetkissä JVG:n artistit valitsevat pullon Mumm-samppanjaa. Inspiroidu lisäksi tämän hetken kuumimpien viini- ja cocktailtrendien parissa ja valmista kotona Zonin Prosecco-cocktail Janni Hussin tyyliin.

Podcast-sarjan juontaa ruokatoimittaja ja viininystävä, Savusuolaa-blogin Janica Brander.

 

JAKSO 1: Viinivieraissa Anni Hautala ja juhlien viinivalinnat

Viinivieraissa-podcast: Anni Hautala

Median moniosaaja Anni Hautala on saapunut Viinivieraisiin pohtimaan sitä iänikuista ongelmaa, millainen viini kannattaa valita mihinkin juhlaan, ja mikä määrä viiniä on sopiva määrä. Annin suosikki Jacob’s Creek Le Petit Rosé toimii monipuolisten ruokatarjoilujen kanssa sekä sellaisenaan maljajuomana, mutta mitä muita viinejä eri juhliin voisi laittaa tarjolle? Entä miten juhlajärjestelyjä helpotetaan niin, että itse emäntä ja isäntäkin voivat keskittyä juhlaan stressaamatta. Viinivieraissa päivitetään samalla muun muassa Anni Hautalan matkasuunnitelmat sekä cv.

Keskustele Instagramissa @juomavinkki ja poimi vinkkejä juhlaviinien valintaan sekä muuta lisätietoa aiheesta jakson omalta sivulta tästä linkistä.

 

JAKSO 2: Viinivieraissa Hannan Soppa -Hanna ja viinimaailman trendit

Viinivieraissa-podcast: Hanna Hurtta

Mikä trendi mahtaa olla Risukka, miten viini on tai ei ole vegaanista, ja mitä metsuriseksuaali Pekka sanoo seitankinkusta? Tämän hetken viinitrendeistä Viinivieraisiin saapui keskustelemaan vastuullisista ja ekologisista valinnoistaan tunnettu ruokakirjailija ja Hannan Soppa -bloggaaja, Hanna Hurtta. Vastuullisuus ja ekologisuus ovatkin viinimaailman tämän hetken kuumimpia trendejä. Kuuntele myös, miltä maistuu uusi ruokakaupoissa myytävä, 5,5 % alkoholia sisältävä Gato Negro Red Blend -punaviini, ja millaisten ruokien pariksi se voisi sopia.

Keskustele Instagramissa @juomavinkki ja poimi muita tämän hetken trendiviinejä lisätietoa aiheesta jakson omalta sivulta tästä linkistä.

 

JAKSO 3: Viinivieraissa Sami Kuronen ja viinien ja ruokien yhdisteleminen

Tilaa Juomavinkin uutiskirje sivun alalaidasta, ja saat tiedon sähköpostiisi, kun jakso on julkaistu.

Viinivieraissa-podcast: Sami Kuronen

Tuore ruokakirjailija sekä tv- ja radiopersoona Sami Kuronen keskustelee Viinivieraissa kotikokkailusta sekä siitä, miten kotikokki pääsee helpoiten alkuun viinien ja ruokien yhdistelyssä. Sami ja hänen keittiömestariveljensä ovat suunnitelleet chileläisille Castillo de Molinan viineille reseptiikkaa, ja Viinivieraissa maistellaankin laadukas ja monipuolinen Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc. Mitä ruokaa Sami tarjoilisi viinin kanssa? Entä miten ihmeessä hän saa arkiruuastakin kaunista?

Keskustele Instagramissa @juomavinkki ja poimi Samin reseptiikkaa viinisuosituksineen sekä apuja viinien ja ruokien yhdistelyyn jakson omalta sivulta tästä linkistä.

 

JAKSO 4: Viinivieraissa Aamukahvilla -Henriikka ja Kahlúa-kahvicocktailit 

Tilaa Juomavinkin uutiskirje sivun alalaidasta, ja saat tiedon sähköpostiisi, kun jakso on julkaistu.

Viinivieraissa-podcast: Aamukahvilla -Henriikka

Kahvicocktailit ovat maailmalla niin trendikkäitä, että esimerkiksi Australiassa Kahlúa Espresso Martini on jouduttu sadoissa baareissa laittamaan tarjoiltavaksi hanasta, jotta baarimikot ehtivät tarjoilla sitä riittävän nopeaan. Aamukahvilla-blogin Henriikka on Viinivieraissa keskustelemassa siitä, miten kahvicocktailkulttuuri on Suomessa muuttumassa makeista ja kuumista drinkeistä raikkaisiin, kylmiin cocktaileihin.

Henriikka ja Janica ottavat podcastissa Kahlúa Espresso Martini -sheikkauskisan, ja demonstroivat, kuinka tämän herkullisen ja maailmalla niin trendikkään cocktailin saa helposti valmistettua myös kotioloissa. Kuuntele myös muita ideoita kotibaariin.

Keskustele Instagramissa @juomavinkki ja poimi kahvicocktailreseptiikkaa sekä vinkkejä kahvicocktailien valmistukeen jakson sivulta tästä linkistä.

 

JAKSO 5: Viinivieraissa Janni Hussi ja Zonin Prosecco

Tilaa Juomavinkin uutiskirje sivun alalaidasta, ja saat tiedon sähköpostiisi, kun jakso on julkaistu.

Viinivieraissa podcast Janni Hussi

Janni Hussi on juuri palannut Italiasta viinimatkalta ja saapuu tuoreeltaan Viinivieraisiin keskustelemaan kuin salamana supersuosioon nousseesta italialaisesta kuohuviinistä Zonin Proseccosta, matkakokemuksia unohtamatta. 

Tällä hetkellä joka kolmas Alkossa myyty kuohuviini on Proseccoa ja siitä on tullut jo lähes yhtä suosittu kuohuviini kuin perinteikkäästä espanjalaisesta Cavasta. Monipuolinen Zonin Prosecco soveltuu myös drinkkeihin. Mikähän mahtaa olla Janni Hussin suosikkitapa nauttia Zonin Proseccoa?

Keskustele Instagramissa @juomavinkki ja poimi proseccococktailreseptiikkaa ja muuta aiheeseen liittyvää tietoa jakson omalta sivulta tästä linkistä.

 

JAKSO 6: Viinivieraissa JVG ja G.H. Mumm -samppanja

* JAKSO JULKAISTAAN 16.12.2019 TÄLLÄ SIVUSTOLLA JA SUPLASSA *

Tilaa Juomavinkin uutiskirje sivun alalaidasta, ja saat tiedon sähköpostiisi, kun jakso on julkaistu.

Viinivieraissa-podcast: JVG

Tämän hetken yksi Suomen suosituimmista tähtiartistikaksikoista valitsi kesäkiertueensa juhlajuomaksi G.H. Mumm -samppanjan, eikä suotta. Nyt JVG on Viinivieraissa jutustelemassa samppanjasta kuin myös siitä, miksi juuri Mumm-samppanja oli heidän valintansa kesäkiertueen kumppaniksi. Mitkä mahtaavat olla ne muut hetket, milloin JVG valitsee samppanjan? Kenet Jare kutsuu jatkossa joulupöytäänsä? Entä mitä Ville valitsisi tarjottavaksi Mumm-samppanjan kera?

Keskustele Instagramissa @juomavinkki ja poimi aiheeseen liittyvää tietoa jakson sivulta tästä linkistä