Äidille parasta: Äitienpäivän ateriaideat ja kuohuviinit

Perrier-Jouët Grand Brut sekä G.H. MUMM Cordon Rouge Brut ovat upeita samppanjoita äitienpäivään.
30.04.2024

Kaikkien äitien juhlapäivänä muistetaan äitiä halauksin ja suukoin. Moni herättelee äidin voileipien ja kuuman kahvin tuoksuun. Sänkyyn tarjoillusta aamiaisesta saa astetta juhlavamman poksauttamalla auki pullon kuohuviiniä tai samppanjaa. Erityiseen päivään sopivat juhlan henkeen sopivat tarjottavat. Äiti on juhlansa ja kuplansa ansainnut.

Äiti arvostanee varmasti myös normaalia pidempiä yöunia, ja silloin hänen annetaan rauhassa uinua höyhensaarilla. Kiireetön aamu vaihtuu varhaiseen lounaaseen ja silloin päivänsankarille katetaan pöytään hyvää syötävää ja juotavaa.

Istuipa lounaspöydän ääreen useampi tai vaikka vain kaksikin juhlijaa, löytyy juomista eri vaihtoehtoja.

Samppanjan arvoinen päivä

Kuplajuomien kuningas, aito samppanja, on takuuvarma valinta äitienpäivän juhlistamiseen. Juhlava valinta, joka sopii upeasti niin juhla-aamiaiselle, brunssille tai lounaalle, on Vuoden Samppanja 2024, kuuluisan samppanjatalon Perrier-Jouëtin klassikko Perrier-Jouët Grand Brut. Väriltään tämä klassikkosamppanja on vaalean kullankeltainen, ja sen tuoksu on raikas, hedelmäinen ja kukkainen. Maultaan Perrier-Jouët Grand Brut on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, valkoherukkainen, kevyen yrttinen ja hennon paahteinen. Ruokapöydässä samppanja viihtyy kevyiden kalaruokien, kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalean lihan seurassa. Myös kevään herkkä herkku parsa ja Perrier-Jouët Grand Brut sopivat mainiosti yhteen.  

Toinen nappivalinta on G.H. Mumm Cordon Rouge Brut, yksi maailman suosituimpia samppanjoita, ja sillä onkin itseoikeutetusti paikkansa juhlahetkissä. G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on erinomainen maljajuoma sellaisenaan, sänkyyn tarjoiltuna mansikoiden kera tai kala- ja äyriäisruokien kruunaaja. Avaa esimerkiksi kesäisen äyriäissalaatin, sushilounaan tai voissa paistetun kuhan seuraksi.

Roseeta äitienpäivän lounaalle

Tulevasta kesästä saa tuulahduksen äitienpäivälounaalle avaamalla pullon ihanaa klassikkoroseeta Mateus Rosé Originalia. Puolikuiva ja kesäinen viini on omiaan aperitiiviksi tai lounaan kruunaajaksi. Se maistuu salaatin, punalihaisen kalan ja monenlaisten merenherkkujen seurana. Erityisen hyvin Mateus Rosé Original sopii kiinalaisen, japanilaisen, vietnamilaisen tai thai-ruoan kumppaniksi.

Toinen hyvä valinta hempeän pinkiksi äitienpäiväviiniksi on Jacob's Creek Le Petit Rosé, australialainen tulkinta klassisista provencelaisroseesta. Se palkittiin Vuoden Viinit -kisassa sekä vuonna 2021 että 2022. Viini sopii hyvin kasvisten, äyriäisten, piiraiden ja tapaksien kanssa sekä kanaruoille, noutopöytään tai seurustelujuomaksi. 

Aamiaiselle mimosaa

Äitienpäivän brunssin kruunaa itseoikeutetusti Mimosa-drinkit. Klassinen versio tehdään kuivasta kuohuviinistä ja appelsiinimehusta (panosta laadukkaaseen, tuorepuristettuun mehuun tai purista appelsiinit itse), mutta hauskan variaation teet persikkapyreellä. Käytä Mimosaan kuivaa ja ryhdikästä Campo Viejo Cava Brut Reserva -kuohuviiniä. Espanjalainen luomukuohari sopii myös tapaksille ja äyriäisille, joten loput pullosta voi kaataa lasiin myöhemmin lounaalla tai päivällisellä. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!