Äidille parasta: Äitienpäivän kuohuviinilounas

Kaikkien äitien juhlapäivänä muistetaan äitiä halauksin ja suukoin. Moni herättelee äidin voileipien ja kuuman kahvin tuoksuun. Sänkyyn tarjoillusta aamiaisesta saa astetta juhlavamman poksauttamalla auki pullon kuohuviiniä tai samppanjaa. Erityiseen päivään sopivat juhlan henkeen sopivat tarjottavat. Äiti on juhlansa ja kuplansa ansainnut.

Äiti arvostanee varmasti myös normaalia pidempiä yöunia ja silloin hänen annetaan rauhassa uinua höyhensaarilla. Kiireetön aamu vaihtuu varhaiseen lounaaseen ja silloin päivänsankarille katetaan pöytään hyvää syötävää ja juotavaa.

Istuipa lounaspöydän ääreen useampi tai vaikka vain kaksikin juhlijaa, löytyy juomista eri vaihtoehtoja.

Samppanjan arvoinen päivä

Kuplajuomien kuningas, aito samppanja on takuuvarma valinta äitienpäivän juhlistamiseen. G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on yksi maailman suosituimpia samppanjoita ja sillä onkin itseoikeutetusti paikkansa juhlahetkissä. G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on erinomainen maljajuoma sellaisenaan, sänkyyn tarjoiltuna mansikoiden kera tai kala- ja äyriäisruokien kruunaaja. Tämä samppanja on siis erinomainen ruokajuoma alla olevan lounaskeiton kanssa.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut
Hinta Alkossa: 39,99 € / 75 cl

Laadukas roseecava pienessä pullossa

Cava Hola! Seco Rosé on uusi, tyylikäs kupliva rosé Espanjasta. Raikas Cava, joka sopii niihin ihanimpiin hetkiin ja tietysti näin myös täydellisesti äitienpäivään. Tämä uutuusroseekuohuviini on saatavilla kätevässä 37,5 cl pullossa, ja sopiikin erinomaisesti niin aamiaisen kuin aikaisen lounaankin kuohuviiniksi.

Cava Hola! Seco Rosé
Hinta Alkossa: 8,56 € / 37,5 cl

Laadukkaita kuplia ilman alkoholia

Aina on kuitenkin hyvä muistaa, että laadukasta kuohuviiniä on tarjolla myös ilman alkoholia. Jacob’s Creek UnVined Sparkling on tyylikäs ja hienostunut alkoholiton vaihtoehto tunnetulta ja laadukkaalta tuottajalta. Todellinen alkoholiton laatukuohuviini.

Jacob’s Creek UnVined Sparkling
Hinta Alkossa: 7,98 € / 75 cl

Varhaisella äitienpäivälounaalla tarjotaan eksoottisen pehmeää lusikoitavaa, ananaskeiton muodossa. Seuraksi sopii hyvä, vastapaistettu vaalea ja hiukan makeakin leipä lisukkeineen.

Äitienpäivän kuohuviinilounas | Ananaskeitto ravunpyrstöillä ja fetajuustolla

n. 4:lle

1 ananas
1 banaani
1 limetin mehu
1 limetin kuoriraaste
1 1/2 dl kuohuviiniä
ripaus cayannepippuria

Päälle

n. 100 g fetajuustoa murusteltuna
n. 170 g ravunpyrstöjä
basilikan lehtiä

1. Leikkaa ananaksesta sen pohja ja hattu poikittaissuunnassa irti. Poista kuori varovasti pituussuunnassa niin, että kuori lähtee kokonaan pois. Leikkaa loppu ananas pienemmiksi paloiksi.
2. Lisää kaikki keiton ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi keitoksi.
3. Nosta keitto jääkaappiin ja anna sen viiletä kunnolla.
4. Annostele keitto lautasille. Lisää keiton pinnalle ravunpyrstöt ja murustele pinnalle fetajuustoa. Koristele tuoreella basilikalla.

Kuva ja resepti: Sari Spåra

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi