Pääsiäinen

Pääsiäinen | Vinkit viini-, cocktail ja ruokatarjoiluihin

Pääsiäisenä herkutellaan hyvällä ruoalla

Pääsiäinen kuuluu ehdottomasti niiden juhlien joukkoon, joihin kuuluu olennaisena osana hyvä ruoka ja viini. Pitkät pyhät antavat mahdollisuuden suunnitella nautinnollisia ruokahetkiä, joihin kuuluvat lammasruuat ja tuhdit punaviinit. Juomavinkki kokosi tälle sivulle parhaat lammasreseptit, valmiit menuideat, pääsiäiseen sopivat drinkkivinkit sekä viinisuositukset. Tutustu ja poimi käyttöösi parhaat pääsiäisen ideat. 

Keltaisia drinkkejä pääsiäispöytään

Lammasta pääsiäispöytään 

Mitä lammasherkkuja pääsiäisenä syödään? Lammas on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten pääsiäispöydässä. Lampaanliha onkin monipuolinen, hienonmakuinen ja laadukas raaka-aine, jonka ympärille voi suunnitella vaikka kaikki pääsiäisen ateriat: juhlavan ykkösmenun sekä arkisemmat tarjottavat.  Pääsiäisen juhlavimman aterian perinteisin valinta lienee yhä karitsanpaisti ja lampaanviulu. Niiden rinnalla suosiotaan nostaa karitsan kareet, jotka valmistuvat nopeasti pannulla tai vaikkapa grillistä. Monelle pääsiäinen onkin se hetki, kun talvisäilytykseen laitettu grilli nostetaan esiin ja ryhdytään grillaamaan - kareita tai vaikkapa lammasvartaita. Myös astetta arkisemman, pitkään haudutetun murean lammaspadan tai maukkaat lammaspyörykät voi hyvin nostaa pääsiäisen lounaspöytään - ja miksipä ei myös rennompaan juhlapöytään. Myös karitsanpotkasta valmistuu upea pääsiäisateria. 

Pääsiäisen jälkiruoat

Pääsiäisen jälkiruokana maistuvat monelle klassikot mämmi ja pasha. Jos kaipaat kuitenkin jotain muuta, voit hyvällä omalla tunnolla tarjota pääsiäisaterian päätteeksi näitä ihania ja herkullisia jälkiruokia täytekakuista crème brûléeseen sekä itsetehtyyn jäätelöön.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!