Valkia - Suomen virallinen vappumalja

Valkia - Suomen virallinen vappumalja
Kuva: Heidi Kjellman

Kotimainen Valkia on erinomainen maljajuoma suomalaisen työn juhlaan, vappuun. Tyylikäs pullo edustaa suomalaista designia ja korkealaatuisen kuohuviinin raaka-aineina on käytetty kotimaista valkoherukkaa ja mustikkaa. Valkia on puolikuiva ja raikas kuohuviini ja siinä on tyylikkäästi hennon mustikkainen maku. Valkiassa käytetään vain kotimaisia marjoja.

Vaikka Valkia suunniteltiinkin alunperin Suomen 100-vuotis juhlavuoden juhlamaljaksi, oli sen suosio niin valtaisaa, että se ylsi ensimmäisenä vuotenaan Alkon myydyimpien tuotteiden listalle. Valkian tuotantoa päätettiin täten jatkaa.

Tarjoile Valkia hyvin viilennettynä. Suomalaisessa vappusäässä juoman pysyminen viileänä ei yleensä ole ongelma. Jos sää jostain syystä sattuu olemaan lämmin ja aurinkoinen, onnistuu juoman pitäminen viileänä piknikillä kylmälaukussa tai vaikka laittamalla jäitä muovipussiin ja sujauttamalla Valkia-pullon jäiden sekaan.

Valkia valmistetaan Suomessa

Valkia valmistetaan alusta asti Suomessa. Turkulainen Nordforsin tehdas alkoi valmistaa kotimaisia viinejä ja liköörejä jo 1860-luvulla, ja vuonna 1892 esiteltiin ensimmäinen kotimainen kuohuviini. Nykyään Turun juomatehtaan alkoholinvalmistusperinnettä pitää yllä Pernod Ricard Finland. Suomi juhlii 100-vuotissyntymäpäiväänsä, mutta Turun juomatehtaamme perinteet kantavat aina 150 vuoden päähän. Turun tehtaalla on valmistettu kuohuviiniä koko itsenäisen Suomen taipaleen ajan.

"Valmistamme viinin alusta asti itse. Ensin tehdään valkoherukkaviini, joka on ainutlaatuinen raaka-aine kuohuviinin valmistuksessa. Kuplat tuotteeseen muodostuvat vasta toisen käymisen myötä. Valkian kohdalla maku viimeistellään kotimaisilla mustikoilla" Brand Manager Juuli Vekkilä kertoo.

Valkia kunnioittaa raikkaalla ja ajanmukaisella tavalla perinteitä ja suomalaista osaamista.

Katso video Valkiasta:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!