Vappu ja samppanja - valitse vappusamppanjasi oikein

Vappu ja samppanja - valitse vappusamppanjasi oikein

Vappu ja samppanja kuuluvat erottamattomasti yhteen. Kevään tuloa ja vuoden ensimmäistä ulkona nautittua aamiaista, brunssia tai lounasta kannattaa ehdottomasti juhlistaa lasillisella aitoa samppanjaa. Vappusamppanja tulee valita huolella, jotta se sopii juuri omaan tilanteeseen, omien ruokien kumppaniksi ja mikä tärkeintä, omaan makumaailmaan.

Perrier-Jouët Grand Brut - tyylikäs samppanja vappujuhliin

Vuonna 1811 perustetun Perrier-Jouët -samppanjastaan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganttisuutta, keveyttä ja raikkautta. Koko pitkän historian alusta asti laskettuna samppanjatalolla on ollut ainoastaan 7 kellarimestaria.

Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs ja elegantti samppanja, joka tuo luksusta vappuun  ja on paitsi nautiskelijan valinta juhlamaljaksi myös elegantti juoma läpi aterian. Samppanjatalon tyylin mukaisesti se on raikas, kukkainen ja miellyttävän mineraalinen.

Perrier-Jouët Grand Brut sopii nautittavaksi kevyiden kalaruokien kuten kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalean lihan kera. Tämä samppanja viihtyy myös kevään ja kesän vihanneksia, kuten parsaa, sisältävien ruokien seurassa. Ja luonnollisesti se on omiaan juhlamaljana kun skoolataan keväälle ja vapulle. Suosittelemme, että tarjoilet Perrier-Jouët Grand Brutin 8–10 asteeseen viilennettynä.

Valitse vappusamppanja maailman parhaiden samppanjoiden joukosta

G.H. Mumm -samppanjatalo on yksi maailman parhaista samppanjataloista. Heidän valikoimistaan löytyy laadukas samppanja jokaiseen makuun ja jokaiseen tilanteeseen. Vappusamppanjaa valitsessa voi pohtia, haluaako kuivan samppanjan, joka sopii niin maljajuomaksi kuin ruokajuomaksi läpi koko monipuolisen piknikaterian, vai olisiko hieman makeampi, puolikuiva, samppanja se oma vappusamppanja, jonka seuraan sopii myös vapun jälkiruokavalikoima. Roseesamppanja on myös mainio valinta vappuun - eikä vain kauniin ja juhlallisen värinsä vuoksi - vaan roseesamppanjassa Pinot Noir -rypäleen tuoma ryhdikkyys tekee siitä erinomaisen ruokajuoman, ja sen marjaisuus saa sen maistumaan myös marjaisten jälkiruokienkin seurana.

 

Vappubrunssi G.H. Mumm samppanja

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut - kuiva, tyylikäs samppanja läpi koko vappupiknikin

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on G.H. Mumm -samppanjatalon tunnetuin samppanja. Samppanjassa on sekä täyteläisyyttä että raikkautta. Nämä kaksi ominaisuutta yhdessä tekevät tästä samppanjasta monipuolisen samppanjan ja täydellisen vappusamppanjan. Sitä voi nauttia seurustelujuomana, alkuruokien seurana sekä kana-, kala- tai äyriäisruokien kumppanina. Sopiipa G.H. Mumm Cordon Rouge Brut vaikka sushipiknikin samppanjaksi.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, raikas

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut on saatavilla myös puolentoista litran magnum-pullosta. Se, jos mikä saa vappupiknikiin näyttävyyttä!

G.H. Mumm Demi-Sec - herkkusuiden vappusamppanja

Vapun parasta antia kuohuviinien ja samppanjoiden lisäksi ovat ihanat herkut - munkit, tippaleivät ja muut suussasulavat jälkiruuat. Jos vappupiknikisi pääosaa esittävät makeat herkut, on G.H. Mumm Demi-Sec ehdoton valintasi.

G.H. Mumm Demi-Sec on pienen makeutensa vuoksi erinomainen myös niihin tilanteisiin, kun seurueessa on heitä, jotka eivät normaalisti nauti samppanjaa. Tämä vappusamppanja vie takuulla kielen mennessään!

G.H. Mumm Demi-Sec
Puolimakea, hapokas, makean hedelmäinen, kypsän omenainen, hennon hunajainen, kevyen paahtoleipäinen.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!