Vinkit uuteen vuoteen – sopiva kupliva joka kukkarolle

Suomalaiset ottavat uuden vuoden vastaan iloisesti kuplivien kuohuviinien kera. Vuoden viimeisellä viikolla kuohuviinien myynti kasvaa Alkossa sadoilla prosenteilla tavalliseen viikkoon verrattuna, joten juhlaillan kuohuvien hankintaa ei kannata jättää viime tippaan.

Kuva: Sari Spåra

Valitsimme sinulle seitsemän varmaa vinkkiä: viisi kuohuviiniä ja kaksi maailman parhaista samppanjoista. Ne kaikki sopivat sellaisenaan alkumaljaksi, koko illan juhlajuomaksi ja toimivat mainiosti myös uuden vuoden tarjoiltavien seurana.

Luksussamppanja design-pullossa Perrier-Jouët Belle Epoque Brut, 149,98 €

Perrier-Jouëtin kellarimestari Hervé Deschamps kuvaa Belle Epoque 2011 vuosikertaa seuraavasti: "A wonderfully harmonious vintage displaying invigorating freshness and a fine balance of smoothness and acidity, liveliness and refinement in perfect harmony." Talon tyylin ja persoonallisuuden takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganttia keveyttä ja raikkautta.

Pullo syntyi vuonna 1902, kun Art Nouveau -lasimestari Émile Gallé suunnitteli kauniit emaloidut anemonet. Malli oli unohduksissa talon kätköissä 1960-luvun lopulle asti, jolloin se tuotiin uudestaan markkinoille Belle Epoque -samppanjan lanseerauksen yhteydessä. Upea juhlakauden maljajuoma!

Perrier-Jouët Belle Epoque Brut
Hinta Alkossa: 149,98 € / 75 cl
Lisää samppanjasta pääset lukemaan tästä.

Tyylikäs G.H. Mumm Cordon Rouge Champagne Brut, 39,99 €

Kansainvälisissä kilpailuissa lukuisilla kultamitaleilla palkittu ja yhdeksi maailman parhaista samppanjoista kruunattu G.H. MUMM Cordon Rouge Brut on itse oikeutettu suurten juhlien maljajuoma. Helposti lähestyttävä samppanja on kuiva, raikkaan hapokas ja tasapainoinen. Tyylikäs valinta uuden vuoden juhlintaan. Tunnistat sen helposti punaisesta poikkiraidasta.

G.H. Mumm Cordon Rouge Champagne Brut
Hinta Alkossa: 39,99 € / 75 cl
Lisää samppanjasta pääset lukemaan tästä.

Tyylikäs Gisselbrecht Cremant d'Alsace Blanc de Noirs Brut, 16,99 €

Gisselbrecht Blanc de Noirs Brut Ranskan Alsacesta on elegantti kuohuviini, joka on valmistettu vain tummakuorisista Pinot Noir -rypäleistä. Sen maku on kuiva, hedelmäinen ja elegantti ja siitä löytyy myös hentoa paahteisuutta. Tyylikäs malja- ja seurustelukuohuviini sekä erinomainen valinta uuden vuoden kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Gisselbrecht Cremant d'Alsace Blanc de Noirs Brut
Hinta Alkossa: 16,99 € / 75 cl

Lue lisää Gisselbrecht-kuohuviinistä tästä.

Uutuuskuohuviini palkitulta viinitalolta Castillo de Molina Brut Cuvée, 12,98 €

Palkituista puna- ja valkoviineistään tunnetun Castillo de Molinan viinitalon uutuuskuohuviini Castillo de Molina Brut Cuvée sopii erityisen hyvin aperitiiviksi, alkupalojen kumppaniksi tai mereneläville. Kuten kaikki Castillo de Molina -perheen viinit, myös Castillo de Molina Brut Cuvée sopii vegaaneille ja on vastuullisesti tuotettu ja Certified Sustainable Wine of Chile -sertifioitu. Rypäleet tähän upeaan viiniin on poimittu Vina San Pedron parhailta tarhoilta Casablancan ja Leyda Valleyn -viinilaaksoista.

Castillo de Molina Brut Cuvée
Hinta Alkossa 12,98 € / 75 cl
Lue lisää Castillo de Molinan kuohuviinistä tästä.


Kotimainen kuohuviini Valkia Mustikkainen, 11,98 €

Turussa kotimaisista valkoherukoista ja mustikoista valmistettu tyylikäs kuohuviini on mitä mainioin valinta uuden vuoden juhlintaan. Puolikuivan Valkian maussa raikkaat suomalaiset valkoherukat saavat kumppanikseen lempeän mustikan hienoisen vivahteen. Hyvä valinta myös uuden vuoden jälkiruokien seuraan.

Valkia
Hinta Alkossa 11,98 € / 75 cl
Lue lisää Valkiasta tästä.

Taattua laatua Campo Viejo Cava Brut Reserva, 10,69 €

Cavan ystävien mieleen on eloisat kuplat sisältävä laatucava Campo Viejo Cava Brut Reserva. Maultaan tämä erittäin kuiva kuohuviini on sitruksinen ja hedelmäinen. Mutkaton valinta rennompaan seurusteluun sekä pikkusuolaisten, esimerkiksi tapasten, kyytipojaksi sekä kevyitä herkkuja sisältävään uuden vuoden buffet-pöytään. ”Enemmän kuin hintansa arvoinen”, toteaa Viinistä Viiniin 2017 –opas.

Campo Viejo Cava Brut Reserva
Hinta 10,69 € / 75 cl
Lue lisää Campo Viejon tyylikkäästä cavasta tästä.


Trendikäs Zonin Prosecco Cuvée 1821, 6,99 € | 13,99 €

Proseccot ovat tyyliltään hieman kevyempiä, pehmeähappoisempia ja tuoreen hedelmäisiä verrattuna samppanjaan tai muihin pullokäymismenetelmällä valmistettuihin kuohuviineihin. Zonin Prosecco, yksi Italian tunnetuimmista ja myydyimmistä kuohuviineistä, on prosecco parhaimmillaan. Trendikäs valinta uuden vuoden juhlaan sellaisenaan tai kuohuviinicocktaileissa. Zonin Prosecco Brut on saatavana Alkosta useassa eri pullokoossa, joista 37,5 cl pullo on kätevä ottaa mukaan, kun lähdetään ihailemaan keskiyön raketteja.

Zonin Prosecco Brut
13,99 €/ 75 cl

6,99 € / 35,7 cl

Lue lisää Zonin Proseccosta tästä.

Kuplivaa uutta vuotta!

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi