Vinkit uuteen vuoteen – sopiva kupliva joka kukkarolle

Suomalaiset ottavat uuden vuoden vastaan iloisesti kuplivien kuohuviinien kera. Vuoden viimeisellä viikolla kuohuviinien myynti kasvaa Alkossa sadoilla prosenteilla tavalliseen viikkoon verrattuna, joten juhlaillan kuohuvien hankintaa ei kannata jättää viime tippaan.

Valitsimme sinulle viisi varmaa vinkkiä: neljä kuohuviiniä ja yhden maailman parhaista samppanjoista. Ne kaikki sopivat sellaisenaan alkumaljaksi, koko illan juhlajuomaksi ja toimivat mainiosti myös uuden vuoden tarjoiltavien palanpainikkeena.

Tyylikäs G.H. Mumm Cordon Rouge Champagne Brut, 39,98 €

Kansainvälisissä kilpailuissa lukuisilla kultamitaleilla palkittu ja yhdeksi maailman parhaista samppanjoista kruunattu G.H. MUMM Cordon Rouge Brut on itse oikeutettu suurten juhlien maljajuoma. Helposti lähestyttävä samppanja on kuiva, raikkaan hapokas ja tasapainoinen. Tyylikäs valinta uuden vuoden juhlintaan. Tunnistat sen helposti punaisesta poikkiraidasta.

G.H. Mumm Cordon Rouge Champagne Brut
Hinta Alkossa: 39,98 € / 75 cl
Lisää samppanjasta pääset lukemaan tästä.


Kotimainen juhlavuoden kuohuviini Valkia, 11,98 €

Turussa kotimaisista valkoherukoista ja mustikoista valmistettu tyylikäs kuohuviini on mitä mainioin valinta Suomen kuohuviiniksi, kun päätetään Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. Puolikuivan Valkian maussa raikkaat suomalaiset valkoherukat saavat kumppanikseen lempeän mustikan hienoisen vivahteen. Hyvä valinta myös uuden vuoden jälkiruokien seuraan.

Valkia
Hinta Alkossa 11,98 € / 75 cl
Lue lisää Valkiasta tästä.

Taattua laatua Campo Viejo Cava Brut Reserva, 10,01 €

Cavan ystävien mieleen on eloisat kuplat sisältävä laatucava Campo Viejo Cava Brut Reserva. Maultaan tämä erittäin kuiva kuohuviini on sitruksinen ja hedelmäinen. Mutkaton valinta rennompaan seurusteluun sekä pikkusuolaisten, esimerkiksi tapasten, kyytipojaksi sekä kevyitä herkkuja sisältävään uuden vuoden buffet-pöytään. ”Enemmän kuin hintansa arvoinen”, toteaa Viinistä Viiniin 2017 –opas.

Campo Viejo Cava Brut Reserva
Hinta 10,01 € / 75 cl
Lue lisää Campo Viejon tyylikkäästä cavasta tästä.


Trendikäs Zonin Prosecco Cuvée 1821, 6,29 €

Proseccot ovat tyyliltään hieman kevyempiä, pehmeähappoisempia ja tuoreen hedelmäisiä verrattuna samppanjaan tai muihin pullokäymismenetelmällä valmistettuihin kuohuviineihin. Zonin Prosecco, yksi Italian tunnetuimmista ja myydyimmistä kuohuviineistä, on prosecco parhaimmillaan. Trendikäs valinta uuden vuoden juhlaan sellaisenaan tai kuohuviinicocktaileissa. Zonin Prosecco Brut on saatavana Alkosta useassa eri pullokoossa, joista 37,5 cl pullo on kätevä ottaa mukaan, kun lähdetään ihailemaan keskiyön raketteja.

Zonin Prosecco Brut
12,99 €/ 75 cl

6,29 € / 35,7 cl

Lue lisää Zonin Proseccosta tästä.

Tyylikäs Gisselbrecht Cremant d'Alsace Blanc de Noirs Brut, 16,79 €

Gisselbrecht Blanc de Noirs Brut Ranskan Alsacesta on elegantti kuohuviini, joka on valmistettu vain tummakuorisista Pinot Noir -rypäleistä. Sen maku on kuiva, hedelmäinen ja elegantti ja siitä löytyy myös hentoa paahteisuutta. Tyylikäs malja- ja seurustelukuohuviini sekä erinomainen valinta uuden vuoden kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Gisselbrecht Cremant d'Alsace Blanc de Noirs Brut
Hinta Alkossa: 16,79 € / 75 cl

Lue lisää Gisselbrecht-kuohuviinistä tästä.

Kuplivaa uutta vuotta!

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi