Aberlour Distillery

Skotlanti
Aberlour-viskit tunnetaan moniulotteisina ja luonteikkaina laatuviskeinä.

Aberlour, paikka jossa Aberlourin tislaamo sijaitsee, on uskomattoman kaunis paikka. Sen historia ulottuu aina druideihin asti. Kuten viskin valmistuksessakin myös druideille vesi ja tammipuut kuuluivat tärkeänä osana kulttuuriin. Kerrotaan, että Pyhä Columba, joka tuli Skotlantiin levittämään kristinuskoa 500-luvulla, esitteli tislauksen opittuaan sen Irlannissa. Vuonna 580 hänen veljenpoikansa, Pyhä Drostan, asettui Aberlouriin ja käytti puhdasta lähdevettä paikallisten ihmisten kastamiseen. Myöhemmin lähde sai nimekseen Pyhän Drostanin kaivo, ja se on tänäkin päivänä Aberlourin etiketissä. Samasta lähteestä saatavaa vettä käytetään tänä päivänä Aberlourin viskien valmistukseen.

Aberlourin tislaamon perusti vuonna 1879 James Fleming suojaisille, hyväksi havaituille Lourin rantapenkereille Speysiden sydämeen. Hän suunnitteli tislaamon ja suurimman osan sen laitteista itse, ja valvoi henkilökohtaisesti rakennustyön jokaista vaihetta. Vaikka tislaamon tekniikka on kehittynyt sen yli 100-vuotiaan historian aikana, vielä tänäkin päivänä tislaamolla voi aistia sen alkuperäisen hengen. Tänä päivänä tislaamo valmistaa 3,2 miljoonaa litraa alkoholia joka vuosi.