Kesän viileimmät juomavinkit

Otin helatorstain töistä vapaaksi ja suuntasimme autonnokan kohti mökkiä. Mikä sää pitkälle viikonlopulle osuikaan – pilvetön taivas ja lähes hellelukemissa lämmittävät auringonsäteet. Ohjelmassa oli terassin avajaiset, veneen vesillelasku sekä kasvimaanlaitto. Näiden ihanien kesäaskareiden lomassa katoin mökkiseurueelle lounasta, mansikkasalaattia rapsakoiden varsiparsakaalien ja mozzarellajuuston kera. Ulkona syöminen on parasta kesässä!

Juomapuolella testiin pääsivät Gato Negron aivan uudentyyppiset, jännittävät viinipohjaiset juomat: Breeze wine spritzerit. Spritzereissä on alkoholia 5,5 % ja ne voi nauttia kylmäksi jäähdytettynä sellaisenaan. Kuuman hellepäivän kunniaksi tuunasin nämä ihanat kesäjuomat jäillä, raikkailla marjoilla sekä syötävillä kukkasilla. Pirskahtelevat kesäjuomat ovat näyttävä näky suurista viinilaseista tarjottuna. Spritzerit ovat oiva seurustelujuoma sellaisenaan, mutta ne käyvät myös hyvin erilaisten keveiden salaattien kaveriksi.

Gato Negro Breeze Tropical on väriltään kauniin vaalean keltainen ja siinä maistuu guava sekä ananas. Juoman pohjana on Sauvignon Blanc - ja Pedro Jimenez -viinit.

Tuossa hennon vaaleanpunaisessa Fresh Berries –versiossa maistuu puolestaan vadelma, mustikka ja kirsikka. Spritzerin pohjana ovat Cabernet Sauvignon - ja Syrah-viinit. Ihastuttavia kesäjuomia molemmat – mainioita valintoja piknikille, veneeseen ja kesäjuhlille!

Gato Negro Breeze wine spritzer

Gato Negro Breeze wine spritzer


Gato Negro Breeze wine spritzer

Mansikka-varsiparsakaali-mozzarellasalaatti (4:lle hengelle)

Tarvitset:
10 varsiparsakaalia
1 salaattiruukku
1 kurkku
kourallinen kirsikkatomaatteja
kourallinen mansikoita
1 pallo mozzarellajuustoa
ruukku tuoretta rucolaa

Viimeistelyyn:
Paksua tummaa balsamico-kastiketta
mustapippurirouhetta

Valmistusohje:
Napsaise varsiparsakaalien kuivat päät pois ja huuhtele ne kauttaaltaan. Keitä varsiparsakaalit suolatussa vedessä napakoiksi. Voit myös hyvin paahtaa ne kypsäksi uunissa oliiviöljyn ja suolan kera.

Revi salaatti tarjoiluastialle pilkotun kurkun ja kirsikkatomaattien kera. Lisää joukkoon peratut ja halkaistut mansikat. Lisää salaattiin vielä paloiksi revitty mozzarella, jäähtyneet varsiparsakaalit sekä rucola. Viimeistele salaatti paksulla, tummalla balsamicokastikkeella sekä vastarouhitulla mustapippurilla.

Juomasuositukset:

Gato Negro Breeze Fresh Berries
Gato Negro Breeze Tropical

Juomien tuunaukseen:
jäitä
mansikoita
vadelmia
syötäviä kukkasia
vinkki: kokeile myös sitruunamelissaa sekä sitrushedelmäviipaleita

Gato Negro Breezet on saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista, ja kesäkuun alusta myös Alkosta.

Gato Negro Breeze wine spritzer

Gato Negro Breeze wine spritzer

Gato Negro Breeze wine spritzer


Ihanaa kesää,
-Heidi

Ps. Huomasithan, että heti postauksen alapuolella sijaitsevasta pinkistä boksista voit tilata uusimmat blogikirjoitukset kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi