Mustaherukkainen lihapata valmistetaan naudanpaistista. Pata on helppo valmistaa ja se maistuu niin arjen herkkuna kuin viikonlopun kruunaajana.
Lihapadan pariksi Cabernet Sauvignon
Viiniksi mustaherukkaisen lihapadan seuraan suosittelemme laadukasta Cabernet Sauvignon -viiniä. Tällä ohjeella valmistat lihapadan neljälle henkilölle. Tarjoa sen kanssa keitettyjä perunoita tai vaikkapa perunamuusia.
Tarvitset:
n. 600 g naudanpaistia
2 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 rkl voita
3 dl vettä
1 tl timjamia
2 laakerinlehteä
1 dl mustaviinimarjoja
1 lihaliemikuutio
2 1/2 dl ruoanlaittokermaa
Valmistusohje:
- Kuutioi liha noin 3 × 3 cm paloiksi.
- Kuori ja paloittele porkkanat sekä kuori ja lohko sipuli.
- Kuumenna öljy ja voi pannulla. Paista lihat, porkkanat ja sipuli erissä, jotta liha saa kauniin ruskean pinnan kauttaaltaan. Lisää sopivaan pataan.
- Lisää pataan vesi, timjami, laakerinlehdet, mustaviinimarjat, lihaliemikuutio ja ruoanlaittokerma.
- Laita kannella peitelty pata 200-asteiseen uuniin kypsymään tunniksi. Alenna lämpö sitten 150 asteeseen. Kypsennä pataa vielä noin puolisen tuntia.
- Ota kansi padan päältä ja anna padan olla uunissa niin kauan, että pinta saa väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan.
- Tarjoa lihapata esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.
Kuvat ja resepti: Sari Spåra